Quiche Lorraine med avokadosalat – SpisBedre
Ingredienser:
- 200 g hvedemel
- 1 spsk tørret oregano
- 50 g friskrevet parmesan
- 100 g koldt smør
- 1 æggeblomme
- lidt smør til formen (24 cm i diameter)
Fyld
- 4 æg
- ½ dl piskefløde
- salt og peber
- 100 g parmaskinke
- 100 g revet emmenthaler
Avokadosalat
- 50 g pinjekerner
- 200 g rødkål
- 2 julesalater
- 2 appelsiner
- 2 modne avokadoer
- 1 bundt purløg
- 4 spsk olivenolie
- salt og peber
Fremgangsmåde:
Bland mel, oregano og parmesan. Skær smørret i tern og smuldr i. Saml dejen med æggeblommen uden at ælte unødigt. Lægges på køl i 30 min. Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg den i en smurt tærteform.
Tænd ovnen på 200 grader. Pisk æg, fløde, salt og peber sammen. Hæld æggeblandingen over tærtebunden. Drys med skinken skåret i strimler og revet ost. Bag i ca. 25 min.
Rist pinjekernerne på en tør pande. Snit rødkål og julesalat fint. Skær appelsinen i fileter og avokado i skiver. Det hele vende med purløg og olie og smages til med salt og peber. Drys pinjekerner over.
Antal personer: 4